Aluminijske i čelične felge

ALUMINIJSKE FELGE

Jedan od najvažnijih detalja na automobilu su aluminjske felge, jedinstveni stil i izgled aluminijskih felgi popularni su među vlasnicima automobila. Za izradu alu felgi koriste se legure aluminija, a postupak je najčešće kovanje. Alu felge mogu biti napravljene od jednog dijela, ali na tržištu postoje i višedjelne aluminijske felge. Cijene variraju ovisno u proizvođaču i modelu felge i u pravilu su skuplje od čeličnih. Dinamika vozila je jedna od bitnijih komponenti prilikom vožnje i njoj mogu pridonijeti i kvalitetne alu felge. Iako su i standardni naplatci dobar izbor za vaš auto, ne mogu se mjeriti s alu felgama.

 

dezentenzodotzoz racingmomoborbetbbs
RAZLIKE IZMEĐU ALU I ČELIČNIH FELGI
U principu su aluminijske felge estetski mnogo privlačnije i to je glavni razlog njihovog korištenja. Ipak, postoje i druge razlike, pa za aluminijske felge kažemo da su znatno lakše od čeličnih (aluminij je lakši metal od željeza), što pozitivno utiče na potrošnju goriva. Felge na automobilu su neovješena masa vozila, što znači da svojom masom ne utječu direktno na ovjes, ali svakako utječu na ukupnu masu automobila.
Velika prednost aluminijskih naplataka (felgi) je to što možemo birati njihov izgled. Aluminijske felge se proizvode u različitim veličinama, i oblicima, sa raznim dizajnerskim rješenjima. Time je izbor felge znatno veći, nego je to slučaj kod čeličnih felgi.
ŽNIDARIĆ USLUGE d.o.o.
Puščine, Čakovečka 95A
40305 NEDELIŠĆE
+385 95 901 6002

Radno vrijeme
Pon-Pet: 07:30 - 15:00
Subota: neradna

envelopephone-handset